maanantai 13. elokuuta 2012

# 1 TUNNUSTUS
Tunnustuksen lähettäjänä "Kissanpäiviä sijaiskodissa"

Saimme siis ihka aidon ja meille ensimmäisen tunnustushaasteen!

Tunnustuksen saajan pitää:
1. Pitää kiittää tunnustuksen antajaa
2. Antaa tunnustus kahdeksalle bloggaajalle
3. Ilmoittaa näille kahdeksalle tunnustuksesta
4. Kertoa kahdeksan satunnaista asiaa itsestään

Tässä tunnustuksemme:

1. Suurkiitokset ihka ensimmäisestä tunnustuksestamme Sijaiskodin koko väelle!

2. Voi ei, tämä on liian vaikeaa meille, sillä olemme uusi bloggaaja, eikä meillä ole kelle jatkaa tätä! Kuten antajakin kertoi, tämä on jo tainnut kiertää monessa mukana... Emme siis pysty ikävä kyllä tämä kohtaa täyttämään, anteeksi!

3. Kts. ed. kohta

4.1. Mandy on erittäin ilmeikäs kissa! Neidin naamasta kyllä näkee erittäin selvästi mm. leveän hymyn, mielinkielin -olemisen, pirullisen ivahymyn (yleensä osoitettuna isokuono-Ekille), hämillisyyden tai täydellisen väsymyksen, jne.

4.2. Ekillä on hassut, mustat pilkut molemmin puolin etukroppaa, noin olkapäiden/rinnan kohdalla. Näyttää siis melko hauskalta! En ole koskaan nähnyt sellaisia pilkkuja muilla sakuilla!

4.3. Mandy on "Agoutiltaan tiikerikuvioinen, T-lokukseltaan Tabby" eli suomennettuna Mandyllä on tiikeriraidat ja neidin otsassa on hauska M-kirjainta muistuttava kuvio. Netin ihmeellinen maailma kertoo selväsanaisemmin asiasta ja lisää infoa asiasta kiinnostuneille.

4.4. Ekin suvussa on erittäin paljon suojelukoirina käytettyjä koiruuksia, joten Eki on myös erittäin suojeluviettinen! Mm. kesällä lastemme uidessa meressä, Eki tuli väkisin verkkoaidan läpi poikiemme luokse uimaan ja vahtimaan heitä, eikä suostunut poistumaan rannalta ennen, ennenkuin viimeinen ihminen oli tiukasti maan pinnalla, pois vedestä!

4.5. Mandyllä on jokaisessa tassussa tassuntaustat ja anturat pikimustat, tassun pääliset on harmaammat.

4.6. Eki on ylisuuri sakemanniuroksen mittoihin! Sutjakka ja sopusuhtainen, mutta koska on pitkä poika, myös korkeutta ja painoa löytyy! Eki painaa lähes 50kg!
4.7. Mandyllä on huomattavan pitkät viikset ja melko runsaslukuiset! Myös kulmakarvat ovat pitkät! Viikset ovat osittain 2-väriset, eli osa viiksistä on täysin vaaleat, osa on juureltaan mustat ja "latvoiltaan" vaaleat!

4.8. Ekillä on hassu "syntymämerkiksi" kutsumani juttu! Eli herran kielen takaosassa on musta pilkku! Tämän näkee kun herra haukottelee oikein antaumuksella!


Tässä Mandyn komeat viikset, värit ja pituuden kyllä sokeampikin huomaa???


Ja tässä näkyvät Ekin komeat pilkut! Hups! Kukas se siellä sängyn alla tällä kertaa vaanii???

4 kommenttia:

 1. Olkaa hyvä vaan:) Kiitos vastauksista, niitä oli kiva lukea.

  Mutta hui kauhistus, Eki on aivan älyttömän kookas, jos painoakin on liki 50 kiloa. (Oh my...) Minun on monta kertaa pitänyt perehtyä tuohon kissojen kuviointiin, mutta se tuntuu blondista niin vaikeaselkoiselta joten se on jäänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps! Parasta on, että noin 5kg kissa on pomo noin 10-kertaa isommalle koiralle! Äly jyrää massan??? Arvaa onko kiva ulkoiluttaa "pikku fifiä", kun se saa jostain peuran tms. hajun??? Siinä meikää meinataan viedä! Mutta jälleen kai se "äly" voittaa... vai olikohan se auktoriteetti...

   Poista
 2. Olisipa hauskaa nähdä miten Mandy virnuilee Ekille :)
  Ekin kanssa on varmasti turvallinen olo. Nuo pilkut ovat tosi hienosti sijoittuneet.

  VastaaPoista
 3. Kiva, kun teille on selvinnyt Mandyn kuviointi. Mandyllä sentään on aika ehjät raidat. Mindyllä on aikalailla raitojen ja täplien välimuoto. Nimitys broken mackarel ainakin lienee oikea, mutta mitä lie sekin suomenkielisessä yhteydessä: rikkinäinen makrilli/tiikeri? :P

  Esim. tällä sivulla on nimenomaan tabbyistä juttua, myös pari legendaa M-kuvion taustasta. Tai sitten se M on vain nimikirjain, niin kuin Mandy, Mindy tai Myrsky :)

  Ihailtavan suojelevainen tuo teidän täpläkoipi-Eki!

  VastaaPoista