tiistai 4. marraskuuta 2014

Talomme hiirijahtitilanne syksyllä 2014 on 3-1 metsästäjien hyväksi!

Tämä on tämän syksyn hiiri nro 2, joka ansaitsi yhden pisteen, ihan vain varastamalla yhden juuston hiirenloukusta. Kohtalokseen koitui kuitenkin seuraavana päivänä tuo samainen loukku. Vieressä viimeinen ateria, sinileima-emmental. Aikas pullea ja mehukkaan näköinen vai mitä? Ei mikään ruipelo!
 

Mandyllä kyllä heräsi kissan vaistot, vaikkakin on sisäkissa. Hiirtä piti nuuskia joka puolelta...
 

"TÄÄ ON MUN!" Lopulta Mandy nappasi hiiren suuhunsa ja meinasi lähteä lätkimään hiiren kanssa jonnekin. Ikävä emäntä nappasi kissasta kiinni ja hiiri tipahti kissan suusta pöydälle, josta se heivattiin ulos. Jos olisi tajunnut aiemmin, niin olisihan sitä voinut päästää kissan hiirensä kanssa vaikka pesuhuoneeseen, jossa kissa olisi voinut rauhassa touhuta hiiren kanssa ovet suljettuina, mutta... tajuttiin liian myöhään. Ajatus, että kissa olisi saanut vapaasti kuljettaa hiirtä ympäri kämppää... yöks!
 

Hiiritilanne 4.11.2014 on siis 3-1. Aamulla Mandyllä oli asiaa: "Katso nyt typerä ihminen tuonne ylös! Etkös ymmärrä??? Hei halooooo!"
 
 
Siellähän roikkuu rautalangan vieressä myös hiiren häntä! Olemme siis keksineet oivan paikan pitää hiirenloukkua, vessan ilmastointiputken vieressä! Kapula, joka on sidottu rautalangalla hiirenloukkuun on siksi, ettei loukkuun jäänyt hiiri pääsisi raahaamaan loukkua välikatolla jonnekin pidemmälle, jollei kuolo korjaa pian... Siksi siis ylimääräiset venttiilijutskat on otettu pois hormista ja tilalle laitettu söpö viritelmä... jota siis Mandy vahtii miettien "Tuolta niitä hiiriä siis tulee?!!! Jes!"
 

9 kommenttia:

 1. Hupsista! Näyttää ihan tammihiireltä, mikä ei kai voi olla mahdollista? Se kuuluu oravan kaltaisiin jyrsijöihin. Tämä ei ole kyllä oikea hiiri. Tammihiiri on kai rauhoitettu, eikä niitä Suomessa ole ollutkaan kuin jossakin Teuvalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai? Emme ole edes ajatelleet, että olisi joku muu kuin tavishiiri... Apua! Emme onneksi asu Teuvalla, joten jospa emme ole sitten rikkoneet lakia, hui!

   Poista
  2. Ei varmasti ole mistään lainrikkomisesta kyse, minkä sille voi jos loukkuun tulee ja niiden kai pitäisi jo horrostaa. Tammihiiren levinneisyydestä on ollut jotakin tutkimusta ja kun olen jonkun sortin rotta- ja hiirifanikin (vähänkö on uskottavaa kun on kissa tällä hetkellä itselläkin) niin pisti silmään tuo väritys ja koko.

   Kotitalossa, joka on tyhjillään, olen kokeillut elektronista hälytintä, se on aika tehokas, eikä pitäisi häiritä muita kotieläimiä, nyt unohtui ja heti löysin sieltä kolme hiirtä, tosin kuolleena, olisko tullut häkämyrkytys ja ärsyttävää siivoa:) Loukkupyyntiä harrastettiin kun asuin villissä Lännessa ja joskus otin niitä itsekin kiinni ja nakkasin julmasti hangelle. Hetihän se juoksi takaisin sisälle;) Hiiri ei kuulu asuintaloon ja se lisääntyy aivan sairaasti ja sotkee kaiken, eikä sen asumisen hajua tahdo saada millään pois. Hiiri itsessään ei haise pahalle, mutta reviiri ja sen ulosteet. Voin kyllä ottaa loukusta kuolleen hiiren, mutta en voi ladata loukkua, olen niin hentomielinen.

   Ei ollut tarkoitus säikyttää, anteeksi:)

   Poista
  3. Juu, emme me hiiriä säikähdä... Voi olla, että tuo yksilö oli hieman normihiirestä poikkeava, sillä tämän jälkeen on tullut vain tavishiirulaisia, ihan hoikkia yksilöitä. Mutta näitä hiirirotujahan tietysti piisaa joka lähtöön, niin eihän niistä tiedä. Tai siis me ei tiedetä, kun ei harrasteta niitä niinkuin sinä. Mutta pidetää sillä silmällä näitä "saalishiiriä", että olisko näitä erikoisenoloisia lisää, vai vaan tämä yksi yksilö. ;-)

   Poista
 2. Hienoa, Mandy! Seuraava hiirulainen kuuluu ehdottomasti kyllä sitten sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuo, jonka häntä näkyy kuvassa, joutui Mandylle leluksi! Hetken aikaa neiti mietti, että mitähän sille jyrsijälle pitäisi tehdä. Töni tassuilla ja nakkeli niskojaan... Eipä muuten kiinnostanut. Ehkäpä siksi, ettei kuollut hiiri ole enää niin kiinnostava... Ehkä ensi kerralla hieman tuoreempi tapaus sitten?

   Poista
 3. Kyllä noin oiva vahti hiirensä ansaitsee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Mandy kyllä osaa heti kertoa, että mistä noita hiiriä oikein tulee! Jokainen viiksikarvakin näyttää suunnan!

   Poista
 4. Nyt on kaupunkilaissisko kateellinen, kun täällä on vain Ikea-hiiriä ja vastaavia. Kiva nähdä kuulumisia pitkästä aikaa!

  VastaaPoista